Angst Behandling i København - Psykolog Jakob Skov Knudsen

Jeg har rigtig meget erfaring med behandling af angst, og det er min erfaring at alle der kommer i behandling oplever, at det enten går fuldstændigt væk, eller at det bliver så meget reduceret, så det ikke generer  ens dagligdag overhovedet længere.

 

Jacob Knudsen psykolog

Mere om Angst

Angst er kroppens naturlige reaktion på en udefrakommende trussel. Selv om det er utroligt vigtigt at vi har et indbygget system, der gør os opmærksom på farer, så vi når at tage dem alvorligt i tide, så kan alarmsystemet dog også være i ”udu”.

Nogle gange – især når der ikke har været noget tydeligt, der har udløst dette alarmsystem – bliver man så chokeret over ens krops måde at reagere på (tit ud af det blå), at selve alarmsystemet udløser en alarm – som så kan udløse en ny alarm og så fremdeles.

Angst er når ens alarmsystem er gået i gang – og at selve alarmen hele tiden udløser en ny alarm. Det er derfor man efter ens første angstanfald ofte oplever, at det nærmest er selvforstærkende – at der skal mindre og mindre til før man får en ny angstoplevelse.

Typiske tegn på angst:

  • Hjertebanken
  • Varme i ansigtet, overkroppen eller håndfladerne
  • Følelse af at halsen strammer til og man ikke kan få vejret ordentligt
  • Susen eller summen for ørerne
  • Følelse af at være inde i en klokke
  • Vanskeligheder med at koncentrere sig om det man er i gang med
  • Frygt for at være ved at dø
  • Frygt for at være ved at blive sindssyg

Selv om man ikke har alle disse symptomer men fx bare et eller to kan det være tegn på, at man har et angstanfald.

Angstanfald er – på trods af hvor ubehagelige de opleves – fuldstændigt ufarlige, og vil som regel gå væk i løbet af en halv times tid, hvis man søger et sted hen, hvor man er i fred og ro og bare sidder eller ligger stille og roligt og trækker vejret så normalt man nu kan komme til det.

Men angstanfald har som sagt tendens til ikke at ville gå væk og endda blive værre, hvorfor det er rigtig vigtigt at få behandling.

Sundhedsstyrelsen anbefaler samtaleterapi som den primære behandling til angst – evt. suppleret med medicin, hvis ikke terapien har effekt nok.