Livskrise - Hjælp i København af Psykolog Jakob Skov Knudsen

Oplever du en livskrise? Det bedste man kan gøre, når man ikke har det godt psykisk, er hurtigst muligt at ringe til mig og få en snak om muligheder for samtaler. Det er meget sjældent, at det ikke betaler sig – om ikke andet bare lige at høre om mulighederne.

Jacob Knudsen psykolog

Mere om livskrisen

Kriser og vanskeligheder er – desværre – en naturlig del af livet. ”Ingen kan undgå problemer – ikke engang vismænd eller berømtheder.” som en japansk buddhistisk munk har sagt.

Men ordet ”krise” kommer oprindelig fra det græske ”krisis”, som har betydningen ”et vendepunkt”. Og denne måde at forstå en krise på giver faktisk god mening – uden den negative ladning som ordet ellers har i vores tid.

Kriser fører – med den rette håndtering – altid til at man bagefter faktisk ikke ville have undværet oplevelsen. Så man kommer ikke bare tilbage til sig selv og et liv, man er tilfreds med.

Man kommer tilbage til et liv, som er bedre, end det man havde før. Fx ved at man nu er blevet klogere på sig selv og hvem man er – og dermed bedre i stand til at træffe de rigtige valg i ens liv.

I det hele taget sigter al psykologbehandling hele tiden ikke bare mod at fjerne de negative ting, men også at bygge noget solidt og konstruktivt op. Mennesker er ikke skabt til at lide og mistrives – det kan bare ikke undgås at det sker ind imellem. Men når det sker, er det bedst at få taget hånd om det – få hjælp fra en professionel.