OCD Behandling i København - Psykolog Jakob Skov Knudsen

Mange der slås med OCD ved det ikke engang selv – for de er jo bare vant til at gøre tingene på bestemte måder. Og mange ting behøver man da heller ikke ændre på – men noget kan være så belastende, at det bliver starten på et helt nyt liv at slippe af med vanerne. Vil du have hjælp af en psykolog til OCD, er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om dig og dine behov.

Jacob Knudsen psykolog

Mere om OCD

De fleste kender til det med ikke at træde på stregerne mellem fliserne. Men for nogen stopper det desværre ikke der. OCD-ritualer og OCD-tanker kan fylde rigtig, rigtig meget, og komme til at stjæle hele ens liv. Så man langt det meste af sin vågne tid, er optaget af at skulle tænke eller gøre bestemte ting. Det kan derfor være en meget invaliderende tilstand, hvor det kan være svært at klare at leve et normalt liv samtidig. Hvis man fx skal vaske sine hænder 30-40 gange hver dag, eller at det tager en time at komme i bad – eller alting skal stå helt perfekt på deres egne pladser – så kan det være ret svært at møde til tiden om morgenen.

Behandlingen af OCD indbefatter langsomt at afprøve at gøre nogle af de ting, som man har svært ved – eller at lade være med at gøre nogle af de ting, som man føler sig tvunget til. Dette er jo ret angstprovokerende, så derfor skal det gøres i samarbejde med en professionel og i små skridt. Men til gengæld er det vejen til et liv med meget større frihed og selvbestemmelse over hvordan man vil leve.