Stress Behandling i København - Psykolog Jakob Skov Knudsen

Jeg tilbyder behandling af stress og har mange års erfaring i at håndtere mennesker i et stressforløb. Kontakt mig for et uforpligtende snak om dine behov og situation.

Jacob Knudsen psykolog

Mere om Stress

Stress er sammen med depression virkelig vor tids store psykologiske epidemi. Stress er kroppens måde at trække nødbremsen på. Og det kendetegnes ved et meget markant og tydeligt ubehag, som man ikke kan undgå at lægge mærke til. Ofte er der mange af angstens symptomer inde over også – fx hjertebanken, svimmelhed, voldsomt ubehag, manglende appetit og/eller søvnproblemer. Og dertil ofte den kendte følelse af at ”være bagud” – på arbejde i forhold til børn og parforhold, i forhold til andre relationer. Aldrig når man helt i mål – uanset hvor hurtigt man løber og hvor tidligt man står op.

Stress kræver som regel en længere behandlingsperiode, hvor langt det meste af tiden handler om at komme ned i gear igen. Og det kræver som regel også at man ændrer på sin måde at leve på – hvilket måske er grunden til at folk altid venter for længe med at få det konstateret og derfor kan risikere at få en kraftigere stressreaktion og evt. også et længere behandlingsforløb.

Bo Netterstrøm, overlæge Hillerød Sygehus, har på et tidspunkt sagt, at det kan kræve op til halvdelen af den tid personen har opbygget stressen i at komme sig. Så det handler om at få sat gang i en stille og rolig proces – som får lov til at tage den tid, som den kræver.